våra senaste

Nyheter

Läs om vad som händer på Ållebergsgymnasiet

Yrkes-SM

Yrkes-SM

Den 21 januari arrangerar Ållebergsgymnasiet en av deltävlingarna inför Yrkes-SM Vård och omsorg 2020. Falköping är en av fem utvalda orter i hela landet. Abdirisaaq Abdullahi tävlar för Falköping mot deltagare från Lidköping, Västerås, Ulricehamn och Trollhättan.

Vi har bjudit in elever och lärare från de tävlandes skolor och även från andra skolor inom Vård- och omsorgscollege för att de ska få en större förståelse om deltävlingen. Alla elever som går i årskurs 8 i Falköpings kommun har också fått inbjudan så vi hoppas på många besökare, säger Else-Britt Persson, vårdlärare och samordnare inför deltävlingen i Falköping.

Det är fjärde gången som Ållebergsgymnasiet har fått äran att arrangera en av deltävlingarna i Yrkes-SM. Tävlingen hålls i Ållebergsgymnasiets entréhall och pågår hela dagen.

Vi kommer ha hjälp av kommunens och VG-regionens verksamheter som kommer visa nyheter inom tekniken som används i verksamheterna. En del av de olika tekniska hjälpmedlen kommer man att få prova på. Det här är ett bra sätt att synliggöra och visa vad det innebär att arbeta inom vård och omsorg, säger Else-Britt.

Yrkes-SM

Yrkes-SM är en tävling som arrangeras av World Skills Sverige vartannat år. Syftet med tävlingen är att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar, till exempel vård och omsorg. De som vinner de regionala deltävlingarna går vidare till Yrkes-SM i Helsingborg den 22-24 april 2020. Vinnaren från Yrkes SM går sedan vidare till VM i Kina 2021.

Vilka får tävla?

De som tävlar ska gå minst tredje året på Vård- och omsorgsprogrammet, vuxenutbildning eller vara yrkesverksam inom vård och omsorg och ha fullföljt Vård- och omsorgsprogrammet. De tävlande ska ha godkänt i samtliga avslutade kurser alternativt yrkesexamen och får inte vara äldre än 21 år 2020.

Lucia- & julkonsert

Lucia- & julkonsert

Estetiska programmets och skolkörens återkommande konsert i Fredriksbergskyrkan. Konserten inleds med ett traditionellt luciatåg och sedan blir det julkonsert med både svenska och amerikanska julsånger. 100 kr per biljett. Förköp: nortic.se
Välkommen!

Öppet Hus!

Öppet Hus!

Välkommen till öppet hus på Ållebergsgymnasiet onsdagen 6 november 18.00 – 20.00. Under kvällen har du möjlighet att träffa lärare och elever från alla våra program samt se våra fina lokaler.

Föräldramöte

Föräldramöte

Varmt välkommen till föräldramöte på Ållebergsgymnasiet onsdagen den 25 september!

Vi bjuder på enkelt mingelfika i entréhallen från klockan 18:15. 18:30 har vi en kort gemensam start och alla hälsas välkomna. Därefter vidtar klassvisa föräldramöten med mentorerna.

Ingen föranmälan krävs.

Kuben

Kuben

I torsdags (29/8) ”intog”vårt duktiga gäng Kungsträdgården i stockholm tillsammans med alla landets kuber. Tack för ett suveränt jobb och diplomet från Raoul Wallenbergs stiftelse är välförtjänt.

läs mer…

Välkommen till skolkören!

Välkommen till skolkören!

Alla elever har möjlighet att välja körsång under alla tre år på gymnasiet. Kören medverkar vid flera konserttillfällen av olika slag över året. Vi övar onsdagar 11.10 – 12.05 i F-korriden, sal 3. För mer info se allebergsgymnasiet.se/skolkoren/

Välkommen på onsdag 28/8 11.10.

Ny hemsida!

Ny hemsida!

Ållebergsgymnasiet har fått en ny hemsida med nya fräscha bilder och texter. Marknadsföringsteamet bestående av Mats Werner, Ellen Mantler, Jenny Berggren, Staffan Nilsson och Torbjörn Karlsson har arbetat med sidan sedan början av vårterminen. Harriet Nilsson har korrekturläst. Bilderna är tagna av Tuana Fridén från Tuana AB . Hoppas att du tycker om det vi skapat!