Introduktions-programmet/IM4

De elever som inte är behöriga till nationella program bereds plats på introduktionsprogrammet.

IM finns för elever som inte är behöriga till ett nationellt program. De fyra programmen är: Programinriktat val (IMV), individuellt alternativ (IMA), yrkesintroduktion (IMY) och språkintroduktion (IMS).

Introduktionsprogram ska göra eleverna behöriga till utbildning inom ett nationellt program, förbereda för arbetsmarknaden eller annan utbildning. Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan. Efter utbildningen får du ett studiebevis. Programmet vänder sig till dig som inte är behörig till gymnasieskolans nationella program. Syftet med utbildningen är att förbereda dig för fortsatta studier eller underlätta för dig att etablera dig på arbetsmarknaden. Tillsammans upprättar vi en individuell studieplan som styr inriktningen och innehållet på ditt introduktionsprogram. Vilket program (inriktning) du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning. För att du ska få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig, kan du prata med en studie- och yrkesvägledare på din skola.

Susanne Albo
susanne.albo@edu.falkoping.se