NIU – Fotboll

 

Välkommen till Ållebergsgymnasiets elitfotbollsgymnasium! -För dig som vill satsa på fotboll!

 

Ållebergsgymnasiet i Falköping är godkänd och certifierat som ett elitfotbollsgymnasium (NIU) av Svenska Fotbollförbundet och Skolverket. Certifiering ges endast till de gymnasieskolor/utbildningar som uppfyller de mycket högt ställda kraven från Svenska Fotbollförbundet och Skolverket. Det gör oss mycket stolta och glada över att vår höga kvalité har uppmärksammats så att vi kan erbjuda en nationell idrottsutbildning i fotboll. Sedan 2011 är vi NIU-certifierade men fotbollsutbildning har bedrivits långt innan dess på skolan och vi har varit delaktiga i utbildandet av flera elitfotbollsspelare genom åren. 

Eleverna erbjuds en mycket bra träningsmiljö vid Fotbollsgymnasiet då vi inom skolans område har tillgång till två konstgräsplaner, inomhushall och gym. Våra tränare har både utbildning (UEFA A och Elite Youth A) och mångårig erfarenhet från att träna fotbollslag. Vi har fysioterapeut som jobbar med att både förebygga och lindra de skador som kan uppkomma. Det erbjuds exklusiv målvaktsträning av en välutbildad målvaktsinstruktör. Vår kontakt och vårt samarbete med olika fotbollsklubbar i vårt närområde på både herr- och damsidan är mycket goda.

Utbildningen hos oss handlar om en individuell utveckling i fotboll i en inspirerande och lustfylld träningsmiljö. Målsättningen är att kunna kombinera elitinriktad fotbollsutbildning med gymnasiestudier. Din ambition ska vara att nå nationell eller internationell elit. Av dina 2500 poäng som du ska läsa under dina år på gymnasiet står NIU för 400 poäng under tre år. Träningarna äger rum på förmiddagstid.

I utbildningen ingår även Svenska Fotbollförbundets Tränarutbildning C samt domarutbildning. Allt detta sker under ledning av certifierade utbildare.

Som elev läser du 400 poäng specialidrott, vilket innebär tre träningspass/vecka i tre år.
Idrottsspecialisering 1, 100 poäng

Idrottsspecialisering 2, 100 poäng
Idrottsspecialisering 3, 100 poäng

Tränings & Tävlingslära 1, 100 poäng 

Ållebergsgymnasiet erbjuder också LIU, där du också får träna fotboll på förmiddagstid. Som elev läser du 200 poäng specialidrott, vilket innebär två träningspass/vecka i Åk 1 och tre
träningspass/vecka i Åk 2.
Idrott och hälsa – specialisering 1, 100 poäng

Idrott och hälsa – specialisering 2, 100 poäng

Du kan kombinera fotboll på dessa program:

Barn- och fritidsprogrammet (BF)
Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)
Ekonomiprogrammet (EK)
El- och energiprogrammet (EE)
Estetiska programmet (ES)
Fordon- och transportprogrammet (FT)
Försäljning- och serviceprogrammet (FS)
Industritekniska programmet (IN)
Naturvetenskapsprogrammet (NA)
Teknikprogrammet (TE)
Samhällsvetenskaprogrammet (SA)
Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Kontakt

Niclas Uvesten
niclas.uvesten@edu.falkoping.se
0515-88 61 88

 

 

Peter Uvesten
peter.uvesten@edu.falkoping.se
0515-88 61 08

 

 

Marcus Medin
Målvaktinstruktör / Ansvarig LIU.