Blogg

Information till studenter och deras familjer

Information till studenter och deras familjer

Fredagen den 12 juni är det dags för studentavslutning, och för att avslutningsdagen ska bli så bra som möjligt under rådande situation kommer här viktig information som riktar sig till dig och dina anhöriga.
OBS! Kompletterande information om studentdagen:
Två anhöriga per PERSONBIL i ordinarie parkeringsruta, större fordon kommer att avvisas. Inga övriga åskådare tillåts.
Elever beskriver våra program!

Elever beskriver våra program!

Elever beskriver våra program!

 

Du vet väl om att det finns intervjuer med elever för varje program. Du hittar dem på våra programsidor via menyn. Där kan du också läsa om vilka kurser som ingår på programmet samt på inriktningarna.

Välkommen att söka till Ållebergsgymnasiet!

 

Kalam Spices UF

Kalam Spices UF

UF-företag på Ållebergsgymnasiet

Kalam Spices

Min affärsidé:

Kalam UF’s affärside är att skapa färdiga varianter av spännande kryddblandningar. Kalam UF ger dig möjlighet att gastronomiskt resa till exotiska platser i världen trots att du är hemma i ditt trygga kök.
Kalam kryddorna är de perfekta blandningarna till olika maträtter man lagar i vardagen runt om i världen. Från nybörjare inom matlagning till proffsig kock används dessa kryddor. Man kan visa sin kreativitet med kryddorna och ge maten mer liv, även en smakupplevelse man inte kommer att glömma. Välj vilken region eller tid under året som du vill smak på.
Qatsu smycken UF

Qatsu smycken UF

UF-företag på Ållebergsgymnasiet

Qatsu smycken

Vår affärsidé:

Vi tillverkar inredningsprodukter av återvunna glasflaskor. Vi erbjuder produkter med unik design till ett lågt pris så att våra produkter kan pryda allas hem. En glasklar affärsidé helt enkelt!

Vi tycker att det är väldigt roligt att driva UF på skoltid. Vi ser det som en stor möjlighet där vi får lärdom kring viktiga delar gällande företagande. Eftersom att vi har valt en produkt som vi tillverkar själva så blir nackdelen med UF att det tar mycket tid, inte bara i skolan utan även utanför.

Moment UF

Moment UF

UF-företag på Ållebergsgymnasiet

Moment

Vår affärsidé:

Moment UF har som affärsidé att bidra till ett mer personligt hem bestående av fina minnen. Vi vill bidra till att ditt hem blir unikt och hemtrevligt för dig och din familj i form av en inredning med personliga foton. Hur är det att driva företag på skoltid? svar: Vi tycker det är roligt att vi får möjligheten att skapa och driva företag i skolan. Ännu bättre är att vi får lektionstid till att bedriva företaget så man inte behöver använda all sin fritid utanför skolan till ens företag. Det bästa med att driva UF är processen, från att komma på en idé till att producera ens produkt och ta emot beställningar.

PickApic UF

PickApic UF

UF-företag på Ållebergsgymnasiet

Pickapic

Vår affärsidé:

Vår affärsidé utgår ifrån vårat namn,pickApic. Målet med pickApic är att skapa och bevara minnen som man förenar med en speciell bild respektive låt på ett moderniserat sätt. Genom att köpa in glasskivor kommer vi att designa valfria bilder och låtar åt kunden på skivorna. Vi på pickApic kommer att erbjuda tilltalande produkter där man som en kund kan bestämma allt. Allt från musik och låtar som får en att tänka tillbaka i tiden till den perfekta minnesvärda bilden med sina nära och kära. Våra glas kan användas som en tavla hängande på väggen, på nattduksbordet och som inredning för olika event blir de konkreta. Våra produkter blir som en oförglömlig sensationell och personlig inredning för alla våra kunder.

Det är tufft att driva ett UF-företag medan man går i skolan men samtidigt är det roligt och lärorikt. Dessutom är viktig att man planerar i god tid så att det inte krockar med andra ämnen

FreshSpray UF

FreshSpray UF

UF-företag på Ållebergsgymnasiet

Freshspray

Vår affärsidé:

FreshSpray UF säljer en närproducerad sprayflaska som hjälper dig få bort dålig lukt och tillföra fräsch doft. Sprayen fungerar på sopor, toaletter eller skor. Hur är det att driva företag på skoltid? Det är väldigt lärorikt för framtiden men kan vara jobbigt och stressigt ibland, speciellt när det finns mycket att göra. Vi var inte riktigt beredda på att behöva lägga ner så mycket tid som vi gör men samtidigt tycker vi det är kul och värt tiden. Det är även skönt att ha som ett “break” en dag i veckan och endast jobba med vårt företag. Produkt Sprayen ska tillföra en fräsch doft och samtidigt ta bort den illaluktande lukten som kommer från bland annat svett i skon eller från soporna i soptunnan. Produkten innehåller vatten, ättiksprit och doftolja. Frågan har ställts ifall oljan är godkänd och ifall den skulle vara farlig, vilket vi har svar på. Oljan som vi använder oss av är godkänd och den är varken miljöfarlig eller farlig emot hud. Det är viktigt för oss att sprayen är bra för miljön eftersom vi vet hur viktigt det är för många i dagens samhälle och det är inte något som vi vill strunta i. Med vänlig hälsning, FreshSpray UF

Det är vi som är FreshSpray UF. Medlemmarna i företaget är Elis Lundkvist, Elin Forsberg, Kalle Efraimsson och Hannes Elmander.

Pictus UF

Pictus UF

UF-företag på Ållebergsgymnasiet

Pictus

Vår affärsidé:

Att driva företag under skoltid är både roligt, intressant och mycket lärorikt. Att ha drivit ett UF-företag kommer hjälpa oss i framtiden vid andra former av företagande. Tiden är limiterad, därför lär vi oss hur man bör planera för att allt ska fungera på ett bra sätt. En annan viktig del vi lär oss är att samarbeta, detta med personer vi inte valt att ha omkring oss vilket gör att man måste lära sig att anpassa sig och acceptera olika typer av tankesätt. Affärsidé: Pictus UF erbjuder handmålade glas för alla tillfällen. Designen på glasen kommer att variera efter säsong och vi erbjuder även en möjlighet för våra kunder att göra personliga beställningar med önskemål på motiv.

Pictus UF: Anton Tholin Viggo Thorell Emmy Gustafsson

Capcro UF

Capcro UF

UF-företag på Ållebergsgymnasiet

Capcro

Vår affärsidé:

Vår affärsidé är att erbjuda kvalitativa kepsar med avtagbara motiv samt ge konsumenten möjligheten att själva kunna välja bland ett urval av designer. Med hjälp av kardborreband kommer man kunna byta ut motiven på kepsen för olika tillfällen eller olika klädval. För oss är det en stor och rolig möjlighet, vi ser detta som en lärdom. Att kunna utnyttja skoltiden till att lära sig om arbetslivet och att ta ansvar är väldigt positivt. Man får lära sig samtidigt som man har väldigt roligt och använda sig av sin kreativitet och kunskap.