Blogg

Information till studenter och deras familjer

Fredagen den 12 juni är det dags för studentavslutning, och för att avslutningsdagen ska bli så bra som möjligt under rådande situation kommer här viktig information som riktar sig till dig och dina anhöriga.
OBS! Kompletterande information om studentdagen:
Två anhöriga per PERSONBIL i ordinarie parkeringsruta, större fordon kommer att avvisas. Inga övriga åskådare tillåts.
Lucia- & julkonsert 2022

Estetiska programmet och skolkören presenterar Lucia- & julkonsert 2022 i Ållebergsgymnasiets entréhall 8 december 18.30.

Medverkande: Estetiska programmet, Skolkören, Revocalise, NASA-indval/Musik och Kulturskolan.
Biljettförsäljning på nortic.se och på Ållebergsgymnasiet från 8/12 18.00.

Biljettpris 80 kr.

VÄLKOMMEN!

Öppet Hus 2022

Inför ditt gymnasieval har du möjlighet att besöka vår fantastiska skola och ställa frågor till lärare och elever om alla program och inriktningar.

Välkommen till Öppet Hus 2022 på Ållebergsgymnasiet!

Mabelles projekt ska skickas upp i rymden

Mabelle Hanna och Hanna Berkefelt, NA21 blev uttagna till Rymdforskarskolans sommarskola för att under tio dagar lära sig mer om astronomi och rymden. I kursen ingick att eleverna skulle göra ett arbete som handlar om att mäta något i rymden. Mabelles arbete blev valt som det projekt som kommer att skickas upp i rymden. Grattis säger vi på Ållebergsgymnasiet.

Läs mer i Falköpings Tidning.https://www.falkopingstidning.se/2022-10-30/mabelle-17-far-sitt-projekt-uppskickat-till-rymden

Musik på menyn 70-talet

Kom och se en föreställning med fantastisk musik, kläder och mat – allt i 70-talsstil. Du får följa med på en musikalisk resa som innehåller både ABBA, Queen, Donna Summer, Eagles, Dolly Parton och mycket mer. Våra bildelever har vernissage 18.30 med konst inspirerad av 70-talet. Konserten börjar 19.00.
Entré 235:- inkluderar konsert, huvudrätt och kaffe & kaka.
Bordsbeställning 0515-686110 eller info@hotellfalkoping.se
Välkommen till 70-talet!
20/10 Offentliga måltidens dag

Tillsammans med flertalet av landets kommuner firar kostavdelningen i Falköping “Offentliga måltidens dag” den 20 oktober 2022. Detta vill vi göra tillsammans med dig som vårdnadshavare till en elev i en av våra skolor.
Offentliga Måltidens dag är instiftad av Måltidsakademin tillsammans med MatTanken, ett projekt som drivs av Landsbygdsnätverket och ägs av Jordbruksverket. Med dagen vill man lyfta den offentliga måltidens möjligheter att främja god folkhälsa, nå målen i Agenda 2030, stärka svensk matproduktion och öka beredskapen för kriser.
Vi bjuder dig som vårdnadshavare på lunch på ditt barns skola torsdagen den 20/10! På några skolor kommer vi också att gästas av kommunpolitiker som denna dag deltar i serveringen av skolmåltiden.

Anmälan
Senast tisdagen den 18 oktober via denna länk: https://www.falkoping.se/maltiden

Tid: 12.00-13.00

Varmt välkommen att delta i detta nationella evenemang!
Kostavdelningen tillsammans med Barn- och utbildningsförvaltningen

Elever på Ållebergsgymnasiet tog fina priser vid SM i Hiphop

Tre SM-guld för Art Dance – ”En fantastisk helg för oss alla”

Våra elever Mabelle Hanna, Ella Eklund och Filippa Mann vann i helgen fina priser på SM i hiphop. Mabelle och Filippa vann SM-guld i JSM duo. Ella Eklund vann guld (vuxen), Mabelle tog brons och Filippa vann guld i JSM.

Vi på Ållebergsgymnasiet gratulerar förstås.

Bild: Privat

Elevkåren

Elevkåren finns nu även på Ållebergsgymnasiets webbplats och informerar där om sina evenemang och happenings. Just nu finns bilder från senaste finfredagen men mer innehåll kommer.

Du hittar länk till Elevkåren högst upp i den sekundära menyn.

Föräldramöte för årskurs 1

Varmt välkommen till föräldramöte på Ållebergsgymnasiet för elever i årskurs 1, onsdagen den 28 september kl 18:30.  Vi bjuder på mingelkaffe i entrehallen från klockan 18:15. 18:30 har vi en kort gemensam start och alla hälsas välkomna. Därefter vidtar klassvisa föräldramöten med mentorerna.
Ingen föranmälan krävs.
Välkommen!