Ett av Ållebergsgymnasiets ledord är ”Din Framtid – Vårt uppdrag”. Men vad är det egentligen som händer efter Vårt uppdrag är slutfört och Din framtid börjar? Under åren har tusentals elever sprungit ut under studentdagen med lika många förberedelser, förväntningar och planer för vad som komma ska. Så hur ser egentligen framtiden efter ut? Idag besvara Linnea Bengtsson den frågan som tog examen på Ållebergsgymnasiet för 3 år sedan.

Vad hände efter gymnasiet?
Vuxenlivet kom väldigt snabbt för mig del. Efter gymnasiet gick jag direkt på studierna och tog en kandidatexamen i nationalekonomi och idag är jag utbildad och registrerad fastighetsmäklare. Jag arbetar söder om Göteborg på HusmanHagberg i Kungsbacka. Det är ett otroligt roligt jobb med mycket frihet under ansvar. Det är under de förutsättningarna som jag presterar som bäst. Jag lägger fortfarande all min lediga tid på att spela en väldigt massa beachvolleyboll. Gymnasiet var fantastiskt roligt, men det följer även många roliga minnen därefter. Jag har kvar mina vänner från skoltiden och trots att vi är på olika ställen i landet så finns vänskapen kvar.

Du har hunnit att göra så mycket. Låter verkligen som en kanonstart i vuxenlivet. Stort grattis! Har du tid med 5 snabba frågor? 
Absolut!

Vilket program gick du? 
Jag gick samhäll samhäll på Ållebergsgymnasiet.

Du gick en idrottsinriktning samtidigt, hur var det?
Att gå på RIG under gymnasietiden var väldigt tufft, men också väldigt kul. Vi byggde väldigt starka relationer då vänner fick agera familj under skoltiden.

På vilket sätt har gymnasiet varit välbehövligt för det du skulle komma att göra efter?
Gymnasiet för min del har varit väldigt betydelsefullt både kompetensmässigt men även relationsmässigt. Med tanke på det fullspäckade schemat fick vi lära oss att vara disciplinerade, vilket gynnade mig otroligt mycket på högskolan, men även nu då jag sätter mitt eget schema.

Vad tycker du om Ållebergsgymnasiet?
Jag tycker personligen att Ållebergsgymnasiet är en fantastiskt bra skola. Alla våra lärare var både kompetenta och engagerade. Även all övrig personal som exempelvis arbetade i matsal samt med vårt boende var också helt underbara och brydde sig om oss.

Något tips du vill förmedla både till elever som ska välja in till gymnasiet men också de som redan nu går?
Till er som överväger att välja Ållebergsgymnasiet säger jag bara kör. Det är fantastiskt roligt och ni kommer inte ångra det. Sedan kan jag också ge ett tips till er som redan går där. Det är att fokusera på lektionerna, då får ni mer tid till att faktiskt vara ledig på er fritid.

Ett stort tack till Linnea Bengtsson som har valt att ställa upp på intervjun. Åter ett stort grattis till kandidatexamen och fastighetsmäklare licensen önskar vi alla på Ållebergsgymnasiet. Tack att vi har fått låna dig i tre år och ett stort fortsatt lycka till i framtiden!