På skolan finns det ett 20-tal elevambassadörer som är elever i olika åldrar från olika program. Ambassadörernas huvuduppgift är framförallt att vara en förlängd arm för skolan marknadsföring. Det kan vara allt ifrån filminspelande, grundskolebesök, Öppet Hus till student. Höstterminen startade med en ansökningsperiod för att bli en elevambassadör. I slutet av september stod den nya gruppen redo i form av gamla som nya medlemmar. Ett nytt och spännande läsår stod då till mötes i samband med att världen allt mer hade börjat blomma upp.

Det som framförallt utmärker höstterminen är att valperioden för gymnasieansökning startas igång i samband med skolstart, vilket för gymnasieskolors del betyder att kavla upp ärmarna och göra sig redo bland annat för en grundskoleturné. Med andra ord besöker studentsamordnare tillsammans med elevambassadörer grundskolor i hela Falköpings kommun. För första gången har vi dessutom gått utanför kommunens gränser där Trollehöjdskolan (Mullsjö) har besökts och likväl väntar en gymnasiemässa i Tidaholm senare i december.


Dessutom har elevambassadörerna under höstterminen 2021 hjälpt till att förbereda och medverka i det första Öppet Hus sedan pandemins start. Förberedelser i form av möten, uppskyltning och vägledning av besökande gäster under kvällens gång var enbart ett fåtal av elevernas uppgifter. Ett oerhört lyckad kväll på alla sätt och vis.

Nu inväntas slutspurten av terminen i form av slutprov, pepparkakor och jullängtan. Som elevambassadör blir därför uppgifterna under den sista delen av höstterminen något mindre även om som tidigare nämnt en gymnasiemässa och en kick-off ska avverkas. Ett stort tack till alla elevambassadörerna för allt jobb som har gjorts hittills på Ållebergsgymnasiet!