Intervjuer med före detta elever på Handelsprogrammet

Vad gör du nuförtiden?

Lisa Lundgren

Vad gör du nuförtiden?

William Ahlqvist

Fem snabba frågor

Ålder:    21
Bostadsort:   Stockholm (Tidigare Tidaholm)
Utbildning:   Handel- och administration samt Internationell inköpare 
Jobb:    Inköpare
Framtidsdröm:   Arbeta mig uppåt och tycka om mitt arbete. Eventuellt komma tillbaka till Falköping / Tidaholm och skaffa häst igen

Fem snabba frågor

Ålder:    21
Bostadsort:    Falköping
Utbildning:  Handelsprogrammet
Jobb:   Militär och restaurangägare
Framtidsdröm:   Skaffa ett fint sommarställe vid kusten

När tog du studenten? 
– Jag tog studenten 2018 från Handel- och administrationsprogrammet. 

Hur minns du din gymnasietid?  
– Jag minns min gymnasitid som stressande, mycket som hände både privat och i skolan. Man tog körkort, hade prov och mycket drama livade upp vardagen. Men vet ni vad, det var verkligen den roligaste tiden i mitt liv. Samtidigt som jag saknar den tiden har allt sin gång och jag trivs otroligt bra där jag befinner mig nu i livet. 

Vad lärde du dig på Handelsprogrammet som du har nytta av idag? 
– Jag har mycket att tacka mina lärare för som lärde mig grunden till mycket av det jag arbetar med idag. Det går inte en dag utan att jag använder till exempel kommunikation (excel), service, ekonomi och affärsmannaskap. Mina lärare Marie, Ewa och Dag var fantastiska och för mig var dom helt klart förebilder. 

Beskriv din tid efter gymnasiet. Vad gör du idag? 
– Som tidigare nämnt har jag studerat och jobbar idag som inköpare på Telia Company. Bra affärer och företagande i stort har alltid intresserat mig.

Beskriv det bästa med ditt jobb/din utbildning. 
– Jag får ha kontakt med leverantörer världen över och får vara en mycket viktig del av organisationen. Mitt vardagliga arbete innebär kontraktsskrivning/ juridik och många processer som ska följas. Det bästa med mitt jobb är att jag utmanas varje dag och får dela detta med fantastiska kollegor.

Ge ett råd till en blivande elev på Handels programmet.
– Var den du är, ta vara på tiden för du får aldrig tillbaka tiden på gymnasiet. Ha kul och stressa inte för mycket, klarade jag detta gör du det med. 

Vad hade du gjort annorlunda under din gymnasietid om du fått börja om? 
– Självklart finns det saker jag önskar hade gått lite smidigare. Typ som det där matteprovet som gick dåligt eller den där klasskompisen man bråkade med. Men trots allt detta var min tid på Ålleberg fantastisk och jag vill inte ha något ogjort. 

Roligaste minnet från din gymnasietid? 
– Det låter kanske lite klyschigt, men sista veckan innan studenten, den såkallade “studentveckan”. Gud så kul jag och mina kompisar hade! 

Vad var mest utmanande när du gick Handelsprogrammet programmet? 
– Det som var mest utmanande måste varit slutspurten med UF Företaget. Det var utmanande, spännande och lärorikt. 

 

När tog du studenten?
2018

Hur minns du din gymnasietid?
Min gymnasietid var rolig det hände mycket både på gymnasiet men även vid sidan av och man blev vän med många från sin årskull som man inte kände innan!

Beskriv din tid efter gymnasiet. Vad gör du idag?
Direkt efter gymnasiet så gjorde jag lumpen i 11 månader och direkt efter det tog jag anställning i försvaret som gruppchef. Under tiden som jag gjorde värnplikten jobbade jag på Elgiganten i Falköping för att tjäna lite extra pengar! Under hösten 2019 fick jag frågan om jag ville ta över restaurang uppe på Ålleberg och jag nappade ganska fort på idén så nu till sommaren ska jag ta lång ledighet ifrån militären och öppna upp Ålleberg café & restaurang! 

Beskriv det bästa med ditt jobb/din utbildning. Det bästa med att vara militär är dels gemenskapen man får med sina kollegor men också ledigheten! Det är inte många andra jobb som man kan ta ut så lång ledighet som jag kommer göra i sommar och sedan komma tillbaka när sommaren är slut.

Ge ett råd till en blivande elev på  programmet. Och till dig som funderar på att gå handelsprogrammet ger jag dig det rådet att en av de roligaste sakerna på Handelsprogrammet i mina ögon var att driva UF företag och att du kommer på en bra idé och jobbar lite extra för det! En av de sakerna som jag tyckte var mest utmanande var faktiskt att få tillstånd av rektorerna att göra det man ville på sitt UF företag så jag rekommenderar att ta inte ett nej utan hitta ett bättre argument istället!

Vad gör du nuförtiden?

Lisa Lundgren

Fem snabba frågor

Ålder:    21

Bostadsort:    Stockholm (tidigare Tidaholm)

Utbildning:    Handel- och administration samt Internationell inköpare
Jobb:    Inköpare
Framtidsdröm:    Arbeta mig uppåt och tycka om mitt arbete. Eventuellt komma tillbaka till Falköping/Tidaholm och skaffa häst igen

Fem snabba frågor

Ålder:    21

Bostadsort:    Stockholm (tidigare Tidaholm)

Utbildning:    Handel- och administration samt Internationell inköpare
Jobb:    Inköpare
Framtidsdröm:    Arbeta mig uppåt och tycka om mitt arbete. Eventuellt komma tillbaka till Falköping/Tidaholm och skaffa häst igen

När tog du studenten? 
– Jag tog studenten 2018 från Handel- och administrationsprogrammet. 

Hur minns du din gymnasietid?  
– Jag minns min gymnasitid som stressande, mycket som hände både privat och i skolan. Man tog körkort, hade prov och mycket drama livade upp vardagen. Men vet ni vad, det var verkligen den roligaste tiden i mitt liv. Samtidigt som jag saknar den tiden har allt sin gång och jag trivs otroligt bra där jag befinner mig nu i livet. 

Vad lärde du dig på Handelsprogrammet som du har nytta av idag? 
– Jag har mycket att tacka mina lärare för som lärde mig grunden till mycket av det jag arbetar med idag. Det går inte en dag utan att jag använder till exempel kommunikation (excel), service, ekonomi och affärsmannaskap. Mina lärare Marie, Ewa och Dag var faktastiska och för mig var dom heltklart förebilder. 

Beskriv din tid efter gymnasiet. Vad gör du idag? 
– Som tidigare nämt har jag studerat och jobbar idag som inköpare på Telia Company. Bra affärer och företagande i stort har alltid intresserat mig.

Beskriv det bästa med ditt jobb/din utbildning. 
– Jag får ha kontakt med leverantörer världen över och får vara en mycket viktig del av organisationen. Mitt vardagliga arbete innebär kontraktsskrivning/ juridik och många processer som ska följas. Det bästa med mitt jobb är att jag utmanas varje dag och får dela detta med fantastiska kollegor.

Ge ett råd till en blivande elev på Handels programmet.
– Var den du är, ta vara på tiden för du får aldrig tillbaka tiden på gymnasiet. Ha kul och stressa inte för mycket, klarade jag detta gör du det med. 

Vad hade du gjort annorlunda under din gymnasietid om du fått börja om? 
– Självklart finns det saker jag önskar hade gått lite smidigare.. Typ som det där matteprovet som gick dåligt eller den där klasskompisen man bråkade med. Men trots allt detta var min tid på Ålleberg fantastisk och jag vill inte ha något ogjort. 

Roligaste minnet från din gymnasietid? 
– Det låter kanske lite klyschigt, men sista veckan innan studenten, den såkallade “studentveckan”. Gud så kul jag och mina kompisar hade! 

Vad var mest utmanande när du gick Handelsprogrammet programmet? 
– Det som var mest utmanande måste varit slutspurten med UF Företaget. Det var utmanande, spännande och lärorikt. 

Vad gör du nuförtiden?

William Ahlqvist

Fem snabba frågor

Ålder:    21
Bostadsort:    Falköping
Utbildning:  Handelsprogrammet
Jobb:   Militär och restaurangägare
Framtidsdröm:   Skaffa ett fint sommarställe vid kusten

När tog du studenten?
2018

Hur minns du din gymnasietid?  
Min gymnasietid var rolig det hände mycket både på gymnasiet men även vid sidan av och man blev vän med många från sin årskull som man inte kände innan!

Beskriv din tid efter gymnasiet. Vad gör du idag? 
Direkt efter gymnasiet så gjorde jag lumpen i 11 månader och direkt efter det tog jag anställning i försvaret som gruppchef. Under tiden som jag gjorde värnplikten jobbade jag på Elgiganten i Falköping för att tjäna lite extra pengar! Under hösten 2019 fick jag frågan om jag ville ta över restaurang uppe på Ålleberg och jag nappade ganska fort på idén så nu till sommaren ska jag ta lång ledighet ifrån militären och öppna upp Ålleberg café & restaurang!

Beskriv det bästa med ditt jobb/din utbildning. Det bästa med att vara militär är dels gemenskapen man får mad sina kollegor men också ledigheten! Det är inte många andra jobb som man kan ta ut så lång ledighet som jag kommer göra i sommar och sedan komma tillbaka när sommaren är slut.

Ge ett råd till en blivande elev på  programmet. Och till dig som funderar på att gå handelsprogrammet ger jag dig det rådet att en av de roligaste sakerna på Handelsprogrammet i mina ögon var att driva UF företag och att du kommer på en bra idé och jobbar lite extra för det! En av de sakerna som jag tyckte var mest utmanande var faktiskt att få tillstånd av rektorerna att göra det man ville på sitt UF företag så jag rekommenderar att ta inte ett nej utan hitta ett bättre argument istället!