Det stora valet, en av de största val eller kanske till och med Det största valet står på glänt. Nämligen gymnasievalet för alla i årskurs nio. Elever har nu lämnat bakom sig en första period av mycket tänkande och fundering. Vad vill jag jobba med? Vilken skola ska jag gå på? Vilket program bör jag välja? Och faktum kvarstår att ytterligare en omvalsperiod väntar med ännu ett slutdatum. Även om 1 juni då möjligen inte kommer att anses vara ett slutdestination, utan snarare startskottet för ett val som kommer ha stor betydelse för kommande år. 

Ett av de ledord Ållebergsgymnasiet grundar sig i är: Din framtid – Vårt uppdrag. Hur detta utspelar sig i praktiken är något som en elev i årskurs tre skildrar gällande hur fotboll har kombinerats tillsammans med plugg.

‘’Jag går tredje året på Ållebergsgymnasiet i Falköping. I 9an anmälde jag mig till uttagnings träningarna för NIU och fick svaret att jag var rekryterad. Jag har sedan första terminen i ettan haft fotboll på schemat tre träningar i veckan. Målvakterna har en extra målvaktsträning varje vecka. Positivt med att få spela fotboll i skolan utöver möjligheten att utvecklas som spelare är att tre av fem skoldagar får man en timmas paus från allt plugg för att spela fotboll. Nu under pandemin har vi fått sköta våran träning på eget håll men det har varit ett bra sätt att komma igång och kunna motivera sig själv resten av dagen. På NIU har vi emellanåt teorilektioner inom kost och hälsa men även domarutbildning och tränarutbildning. Enligt min åsikt är tränarna inte bara utbildade och duktiga på lära ut fotboll utan har varit väldigt stöttande och förstående genom alla terminer. I Falköping spelar tjejer och killar gemensamt som är unikt jämfört med andra städer. Jag anser att det är ett bra sätt att utvecklas, då vi alla kan lära oss något av varandra.’’

Elever, lärare, personal och skolledning vill önska alla som står inför detta val ett stort lycka till. Se till att göra ett val som passar just dig och var noggrann med denna unika chans. Våra dörrar står öppna inför ett läsår som garanterat kommer erbjuda dig som sökande trivsel, kvalité och kunskap. Därför är just Du mer än välkommen till Ållebergsgymnasiet – En plats att längta till!