Elias Götlind och Sandra Nilsson är två tidigare elever på Ållebergsgymnasiet. Efter studenten har båda ägnat sig åt studier och jobb på olika håll men samtidigt även lyckats svetsa samman sitt gemensamma intresse, musik. Det har i sin tur även lagt grunden till det som senare skulle komma att bli en av Falköpings musik-duo, Småstad. Musiken skapas helt från grunden av både Elias och Sandra hemma hos varandra, där gruppen hittills har släppt tre singlar och ett album. Dessutom kan Falköpings invånare och resten av Sverige även vänta sig mer ny musik redan till sommaren. Ett snabbt växande musikgrupp väntas möta världen och det gör oss på Ållebergsgymnasiet inget annat än stolta att presentera ytterligare två tidigare elever i vårt nya koncept ”Vad hände sedan?” där vi har intervjuat Elias och Sandra. Tack till att ni har ställt upp och Ållebergsgymnasiet önskar er ett stort lycka till åt allt som framtiden har att erbjuda för denna succé!Svar från Elias Götlind
Vad hände efter gymnasiet?
Jag jobbade på lite olika ställen här o var och testade diverse yrken. Visste att jag ville plugga vidare i framtiden men inte riktigt till vad, så jag avvaktade. Sen så överlevde jag även en pandemi! Jag och min kompis Sandra (som också gick på Ållebergsgymnasiet😮) startade ett band/ duo och det har vi lagt mycket tid, kärlek, och energi i. Sommaren som kommer nu ska vi släppa vår andra EP och vi är supertaggade! I augusti 2021 flyttade jag också till Göteborg och här jobbar jag för tillfället och pluggar just nu en kurs. Jag har också sökt in till ett program på Göteborgs Universitet till hösten och håller tummarna på att komma in där.

Vilket program gick du?
Jag gick Samhäll beteende på Ållebergsgymnasiet!

På vilket sätt har gymnasiet varit välbehövligt för det du skulle komma att göra efter?
Älskade min gymnasietid. Aldrig riktigt vetat vad jag ville göra och det vet jag nog fortfarande inte. Tycker att programmet jag valde gjorde det möjligt att fortsätta vara osäker ett tag till, då det är ganska brett. Träffade också många av mina bästa vänner där, och hade väldigt kul. Önskar dock jag hade valt att plugga Ma3b utöver mitt vanliga schema, för det är den kursen jag läser upp nu!

Vad tycker du om Ållebergsgymnasiet?
Har inte många andra gymnasier att jämföra med (0, faktiskt…) men tycker Å är fantastiskt. En underbar miljö att spendera 3 år i, och detta tillsammans med grymma lärare! Har inget annat än bra minnen när jag tänker tillbaka på hur kul jag haft det under gymnasietiden på Å.

Något tips du vill förmedla både till elever som ska välja in till gymnasiet men också de som redan nu går?
Till er som håller på att välja linje: det är inte livsavgörande vilken gymnasielinje du väljer, om du, när du är färdig, inser att du saknar en del meriter för något du sent kom på att du vill göra kan du läsa upp det på senare tid! Det löser sig.
Till er som går där: Var snälla mot era lärare och mot varandra. Plugga så gott det går och ha så kul du bara kan!Svar från Sandra Nilsson
Vad hände efter gymnasiet?
Efter gymnasiet så började jag faktiskt Studera på högskola. Jag var väldigt inställd på att jag skulle göra det direkt efter så nu studerar jag Dataspelsutveckling med inriktning Ljuddesign på högskolan i Skövde. Nu är jag i slutet av mitt andra år och det ska bli väldigt spännande att se vad som väntar efter det sista året. I nuläget ligger fokuset på att arbeta som ljuddesigner inom film eller musik efter mina studier. Jag har även börjat göra och släppa musik med min kompis Elias från gymnasiet och det är verkligen jättekul, i sommar släpper vi EP och jag är verkligen jättetaggad på att skapa ännu mer musik!

Vilket program gick du?
Jag gick Teknik med IT inriktning på Ållebergsgymnasiet.

På vilket sätt har gymnasiet varit välbehövligt för det du skulle komma att göra efter?
Det jag studerar nu är ju betydligt mycket mer estetiskt än vad jag faktiskt pluggade på gymnasiet men med tanke på att jag programmerar väldigt mycket nu, någonting som inte alls var naturligt till en början, så är jag väldigt tacksam för just programmeringsbiten som jag fick med mig. Jag tycker faktiskt det är kul nu och kommer absolut studera programmering i framtiden.

Vad tycker du om Ållebergsgymnasiet?
Jag tycker Ålleberg är en jättemysig skola, har haft tre fantastiska år där med ett väldigt härligt umgänge, både klasskamrater som lärare. Ålleberg var verkligen helt rätt plats för mig och vad jag behövde i mitt lärande.

Något tips du vill förmedla både till elever som ska välja in till gymnasiet men också de som redan nu går?
Av egen erfarenhet så tror jag det är viktigt att inte tro att valet du gör inför gymnasiet är livsavgörande. Man kan alltid vilja testa någon ny bana i framtiden och det är helt okej, man måste våga lite.