Beskrivning saknas.

Beskrivning saknas.

Vad är er affärsidé?
Vår affärsidé är att “Tillhandahålla snygga, högkvalitativa, och billiga glasögon med blåljusfiltrerande egenskaper i unisex modeller, till personer som spenderar mycket tid framför digitala enheter”.

Beskrivning saknas.

Hur kom det sig att ni valde att starta just detta UF-företag?
Anledningen till at vi valde att starta just Spex UF var eftersom vi kände behovet av våra produkter själva. Vi som elev och ungdom spenderade mycket tid framför datorer, mobiler, tv-apparater m.m. under längre perioder. Detta gjorde att vi blev trötta i ögonen, fick irriterade ögon, och ibland sömnproblem. En dag kom vi förbi begreppet blått ljus, i en tidningsartikel, som förklarade orsaken till dessa symptom. Vi bestämde oss därmed att hitta en lösning till detta, och det var så idén om Spex UF växte fram.

Beskrivning saknas.
Vad har varit lättas respektive svårast i att driva ett eget företag?
Det som har varit lättast med att bedriva ett UF-företag har varit att kunna samarbeta. Detta eftersom man skapar en gemenskap och vänskap inom företaget, som även gör arbetet lättare då kommunikationen blir bättre. Det som har varit den största utmaningen med att driva företaget har varit att utföra det administrativa arbetet, som exempelvis beräkningar, tävlingsbidrag, och rapporter. Detta eftersom det består av flera komponenter som måste göras korrekt.

Beskrivning saknas.

Finns det något ni kommer ta med er till framtiden?
En sak som vi kommer ta med oss i framtiden är den kunskap om entreprenörskap och företagande som man har fått lära sig. Det är både väsentligt och fördelaktigt att ha de lärdomarna när man kommer ut på arbetsmarknaden, vare sig det är inom den offentliga sektorn eller i näringslivet.

Beskrivning saknas.